Uw DSB hypotheek

Gepubliceerd op 08-04-2020

Goed nieuws: vanaf 1 april 2020 kunt u uw DSB hypotheek boetevrij oversluiten

Vanaf 1 april kunnen klanten met een hypotheek bij DSB zonder boete overstappen naar een andere bank en hierdoor profiteren van de lage rente. Dit kan u veel voordeel opleveren. Ondanks dat de DSB Bank al sinds 2009 failliet is zijn zijn er nog steeds klanten met een hypotheek bij DSB.

De rente die deze klanten betalen zijn vaak hoog en vele klanten maken nog steeds een bedrag over voor hun lening of hypotheek naar Finqus, zoals de DSB Bank tegenwoordig heet.

Het goede nieuws

Vanaf 1 april kunnen klanten met een hypotheek bij DSB zonder boete overstappen naar een andere bank dit was al mogelijk voor klanten met een lening en/of tweede hypotheek. Vanaf nu geldt dat dus ook voor eerste hypotheken.

Hypotheekvoorwaarden

De reden hiervoor is dat in de hypotheekvoorwaarden staat dat zij na 10 jaar boetevrij mogen aflossen, inmiddels is de DSB Bank / Finqus nu meer dan 10 jaar failliet en daarom is er besloten dat álle klanten boetevrij mogen aflossen. Er zijn nog zo'n 18.000 klanten met een hypotheek bij Finqus.

Overstappen lukt niet altijd

De DSB Bank stond bekend om het verstrekken van hoge hypotheken en andere banken zullen niet altijd een hypotheek overnemen die hoger is dan 100% van de woningwaarde. Daarnaast moet het inkomen genoeg zijn om de hypotheeklasten bij de nieuwe bank te kunnen betalen. Wij kunnen dit toetsen en uitrekenen wat er wel kan om een lagere rente te betalen.

Niet alleen voor klanten met een DSB hypotheek

Ook als u geen DSB hypotheek heeft kan het voordelig zijn om uw hypotheek of  krediet over te sluiten. Welke bank het beste bij uw situatie past, rekenen wij graag voor u uit.

Bel of mail ons. Wij leggen de situatie graag uit en toetsen wat voor u de mogelijkheden zijn.